معرفی کامل انواع مدیتیشن

مدیتیشن انواع مختلفی مثل ذن، متا،ذهن آگاهی(مایندفولنس)، مدیتیش روزانه، مدیتیشن مقدماتی، مانترا و...دارد که در اینجا به بررسی این مدیتیشن ها و تکنیک هایشان می پردازیم.

مدیتیشن برای افراد مبتدی

قبلا درباره ی مفهوم مدیتیشن و کاربرد های آن برای کم خوابی و استرس و آرامش در مدیتیشن چیست؟ مفصل صحبت شد اما اکنون به انواع مدیتیشن می پردازیم.

انواع مدیتیشن برای افراد مبتدی:

افراد مبتدی باید از دوره مقدماتی استفاده کنند؛ در مدیتیشن مبتدی تمرینات ساده ای در نظر گرفته می شود تا افراد نسبت به تنفس خود و نحوه دم و بازدم و حرکات شکمی و حتی نحوه نشستن و به صورت کلی با تمرینات پایه ای مدیتیشن آشنا می شوند و قطعا باید به اهمیت این دوره توجه شود چون اگر در انجام تمرینات ساده تبحر لازم کسب نشود هنگام انجام مدیتیشن حرفه ای افراد دچار اشکال خواهند شد؛ در پایان دوره مقدماتی افراد مبتدی نسبت به احساسات خود  آگاه می شوند و می توانند تنفس صحیح را در طول روز تجربه کنند.

ذن مدیتیشن و کوآن

ذن مدیتیشن ریشه در مکاتب بودایی دارد و در لغت به معنای مراقبه نشسته است.

هدف کوآن این است که خودمحوری کنار برود و بی ذهنی پدیدار شود؛ کوآن قصد دارد به ما بگوید حقیقت را نمی توانیم به دست بیاوریم. یکی از انواع کوآن ها ذن است.

ذن مدیتیشن: کوآن ذن، ذهن مراقبه گر را تحت تاثیر قرار می دهد و فرد را از تفکر خشک جدا می کند و فقط به دنبال کشف جواب سوال های ذهن نیست بلکه باید زمانی بگذرد و ذهن آنقدر باز شود که فضای کافی برای شهود عمیق از طریق بی ذهنی و حضور در لحظه  ایجاد شود.

کوآن ها بیاناتی هستند که استادان ذن جهت ایجاد شکی عظیم در ذهن شاگردانشان خلق می کنند تا پیشرفت آن ها را ارزیابی کنند.در این مدیتیشن فرد باید تمرین کند تا بر حالت بدن، ذهن و تنفس تمرکز داشته باشد که در دوره ی ذن مدیتیشن کیمیاگر تمام اهداف کوآن ها بررسی شده و در هرجلسه ذن مدیتیشن تکنیک های مختلفی به شما آموزش داده می شود.

ذهن آگاهی (مایندفولنس)

ذهن آگاهی یا همان مایندفولنس (Mindfulness) به معنای بهوشیاری،حال آگاهی و ذهن آگاهی است؛ می توان گفت که ذهن آگاهی نوعی آگاهی است که از توجه هدفمند در زمان حال حاصل می شود.  

در مایندفولنس به لحظه ی حال و پذیرش آن لحظه توجه می شود و مدیتیشن ذهن آگاهی ممکن است برای برخی افراد تاثیر آنی و لحظه ای داشته باشد برای مثال بی حوصلگی را کاهش دهد یا باعث تسکین اضطراب شود و به فرد می آموزد که رویکرد خود را نسبت به رنجش ها تغییر دهد.

ذهن اگاهی در تسلای غم و اختلال های اضطراب و مشکلات بی خوابی و تمرکز و تجربه احساس آرامش روز افزون و بسیاری عوامل دیگر کمک کننده است.

مدیتیشن متا

معنی متا چیست؟

متا به معنای نوع دوستی، شفقت، مهربانی، محبت و انرژی مثبت است؛ شفقت به معنای همدرد دیگران شدن و درد دیگری را حس کردن و آرزوی زندگی ای عاری از رنج داشتن برای دیگران است؛ مدیتیشن متا با عنوان مدیتیشن عشق و مهربانی نیز شناخته می شود چون سبب می شود به جهان اطراف خود دیدگاهی مثبت پیدا کنیم و الگوی فکری مثبت را در مسیر زندگی دنبال کنیم؛ در این نوع مدیتیشن سعی بر ساکت کردن ذهن نداریم و تمرین می کنیم تا با جهان اطراف و انسان هایی که با انها در ارتباط هستیم با شفقت و مهربانی برخورد کنیم در واقع هدف از متا پرورش مهربانی نسبت به خود، خانواده، دوستان و حتی دیگر افراد که شناختی نسبت به آنها نداریم است و در پایان تمرینات مدیتیشن متا می آموزیم که خشم های خود را کنترل کرده و تمریناتی برای سلامت روانی و کاهش احساسات منفی انجام دهیم.

مدیتیشن عشق

مدیتیشن کندالینی

در مدیتیشن کندالینی حرکات جسمی با تنفس عمیق ترکیب می شود و هدف اصلی این مدیتیشن انتقال انرژی به کل بدن است و هدف از آزاد کردن انرژی درکل بدن برقراری ارتباط بین مغز و بدن و ایجاد هماهنگی و تمرکز است و ذهن را پاکسازی کرده و سبب تعادل انرژی در بدن می شود و آرامش ذهنی و هشیاری را به شما هدیه می دهد.

 

مدیتیشن کودکان

در جهان امروز کودکان با سرعت و تکنولوژی عجین شده اند و استفاده از مدیتیشن کودکان می تواند جهت افزایش تمرکز و دریافت آرامش و تقویت صبر برای کودکان مفید باشد.مدیتیشن به کودکان کمک می کند تا افکار منفی خود را کنترل کنند و به نسبت کودکانی که مدیتیشن نمیکنند آگاه تر باشند؛ شاید تصور کنید انجام تمارین مدیتیشن برای کودکان دشوار باشد اما تکنیک های مدیتیشن کودکان متناسب با توانایی های آنها طراحی شده است.

مدیتیشن روزانه با راهنما

این نوع از مدیتیشن برای استفاده روزانه مفید است؛ روزهایی که مشتاق به انجام مدیتیشن هستید؛ می توانید به جای مدیتیشن های دوره ای از مدیتیشن روزانه استفاده کرده و  تنفس و افزایش تمرکز را تمرین کنید چون در مدیتیشن روزانه هر بار راهنما بر یک نوع از مدیتیشن متمرکز است مجبور به اموزش نوع خاصی از مدیتیشن نخواهید بود.